Onderhoud van een automatisch bediende inrijpoort

Elke poort heeft zijn onderhoud nodig dat geldt ook voor houten poorten. Een handmatig bediende poort is gemakkelijk te onderhouden. Door de poort af en toe schoon te maken, de scharnieren te smeren en af en toe het slot te smeren. Bij een automatisch bediende poort komt er heel wat meer bij kijken. In deze blog laten wij het onderhoud aan de motoren zien.

Motorbakken met ondergrondse aandrijving

Vaak zitten de motoren ondergronds in een motorbak, waardoor de motoren niet zichtbaar zijn. De motorbakken zijn voorzien van een afdekplaat, maar het is niet uitgesloten dat er vocht, ongedierte en/of zand in terecht komt. Om dat weg te laten lopen, wordt de motorbak bij plaatsing voorzien van een goede afwatering onderin de bak. Daardoor kan het vocht goed weglopen. Bij een onderhoudsbeurt wordt onder andere gekeken naar de afwatering van de motorbak.

Net zoals de motoren van een auto hebben ook motoren voor de automatische inrijpoort onderhoud nodig. Daarom adviseren wij bij aankoop van een inrijpoort om een onderhoudscontract af te sluiten, of met enige regelmaat onderhoud te laten uitvoeren.

Afvoer van motorbak verstopt door achterstallig onderhoud. Ondergrondse bediening vervangen.

Bovengrondse bediening

Bovengrondse motoren worden op de poortvleugels zelf gemonteerd. Het voordeel hiervan is, dat deze relatief weinig vuil te verwerken krijgen. Wel is het ook bij deze motoren van belang dat deze met enige regelmaat schoongemaakt en indien nodig gesmeerd worden.

Onderhoud door onze monteur

Onderhoudsbeurt door Houteninrijpoort.nl

Is jouuw inrijpoort toe aan een onderhoudsbeurt? Houteninrijpoort.nl helpt je daar graag bij. Onze onderhoudsmonteur zorgt ervoor dat de inrijpoort goed de winter door komt. Je kunt ons altijd telefonisch bereiken (0317-619012) of per e-mail contact met ons opnemen.