Onderhoud van een automatisch bediende inrijpoort

Of u nu een aluminiumstalen of houten poort heeft, elke poort heeft zijn onderhoud nodig. Een handmatig bediende poort is gemakkelijk te onderhouden. Door de poort af en toe schoon te maken, de scharnieren te smeren en af en toe het slot te smeren. Bij een automatisch bediende poort komt er heel wat meer bij kijken. In deze blog laten wij u het onderhoud aan de motoren zien.

Motorbakken met ondergrondse aandrijving

Veelal zitten de motoren ondergronds in een motorbak, waardoor de motoren niet zichtbaar zijn. De motorbakken zijn voorzien van een afdekplaat, maar het is niet uitgesloten dat er vocht, ongedierte en/of zand in terecht komt. Om dat weg te laten lopen wordt de motorbak bij plaatsing voorzien van een goede afwatering onderin de bak, zodat het vocht goed weg kan lopen. Bij een onderhoudsbeurt wordt onder andere gekeken naar de afwatering van de motorbak.
Net zoals de motoren van een auto hebben ook motoren voor uw automatische inrijpoort onderhoud nodig. Daarom adviseren wij bij aankoop van een inrijpoort om een onderhoudscontract af te sluiten, of met enige regelmaat onderhoud te laten uitvoeren.

Afvoer van motorbak verstopt door achterstallig onderhoud. Ondergrondse bediening vervangen.

Bovengrondse bediening

Bovengrondse motoren worden op de poortvleugels zelf gemonteerd. Het voordeel hiervan is, dat deze relatief weinig vuil te verwerken krijgen. Wel is het ook bij deze motoren van belang dat deze met enige regelmaat schoongemaakt en indien nodig gesmeerd worden.

Onderhoud door onze monteur

Onderhoudsbeurt door Pako poorten Rhenen

Is uw inrijpoort toe aan een onderhoudsbeurt? Pako poorten uit Rhenen helpt u daar graag bij. Onze onderhoudsmonteur zorgt ervoor dat uw inrijpoort goed de winter door komt.
U bent van harte welkom om onze showroom te bezoeken, telefonisch (0317-619012) of per e-mail contact met ons op te nemen.