Bediening van een handmatige houten poort

De term handmatig bediende houten poort, wat betekent dat eigenlijk en hoe werkt de bediening van een handmatig bediende houten poort?
In deze blog leest u daar meer over, met de bijgevoegde afbeeldingen hopen wij u een juist beeld te geven.

SLOTKAST EN KLINK

Onze houten poorten worden voorzien van een RVS insteekslot met schild. Dit houdt in dat aan de zijkant van het poortdeel een uitsparing wordt gefreesd, waarin de slotkast wordt geplaatst. Aan weerszijden van de slotkast wordt op het hout een RVS schild bevestigd die het geheel afdekt en waarin een deurklink geplaatst wordt, zodat de poort aan beide kanten is te openen.
In de poortpaal wordt een uitsparing gefreesd, waarover een sluitplaat wordt geplaatst. Het slot valt dan in de uitsparing, waardoor de poort vergrendeld is.
Deze slotkasten worden ook gebruikt bij onze aluminium en stalen poorten.

sluitplaat slot handmatige bediende poortRVS Insteekslot

 

CILINDER

In de slotkast wordt een cilinder geplaatst die meegeleverd wordt bij de handmatig bediende poort. U kunt er ook voor kiezen om zelf de cilinder aan te leveren, zodat u rondom uw woning alles met 1 sleutel kunt openen en/of sluiten!

Profielcilinder

POORTVASTZETTER

Om uw handmatig bediende inrijpoort in openstand te vergrendelen kunt u als accessoire een poortvastzetter mee bestellen. Hiermee kunt u eenvoudig uw poort vast zetten in openstand, deze is eenvoudig met uw voet te bedienen om de poort weer te ontgrendelen en te sluiten.

Poortvastzetter

GRONDGRENDEL

Wanneer de handbediende poort uit 2 vleugels bestaat, kan het standdeel (het 2e draaiende deel) bij dichtstand vergrendeld worden d.m.v. een grondgrendel. De grondgrendel is zo uitgevoerd dat deze niet te openen is, wanneer het draaideel niet geopend is. Zo wordt de veiligheid gegarandeerd en de bediening eenvoudig

grondgrendel

Heeft u naar aanleiding van deze blog aanvullende vragen, of denkt u na over de aanschaf van een handbediende poort? U bent van harte welkom om onze showroom te bezoeken, telefonisch (0317-619012) of per e-mail contact met ons op te nemen.