Bediening van een handmatige houten poort

De term handmatig bediende houten poort, wat betekent dat eigenlijk en hoe werkt de bediening van een handmatig bediende houten poort? In deze blog lees je daar meer over, met de bijgevoegde afbeeldingen hopen wij je een juist beeld te geven.

SLOTKAST EN KLINK

Onze houten poorten worden voorzien van een RVS insteekslot met schild. Dit houdt in dat aan de zijkant van het poortdeel een uitsparing wordt gefreesd, waarin de slotkast wordt geplaatst. Aan weerszijden van de slotkast wordt op het hout een RVS schild bevestigd die het geheel afdekt en waarin een deurklink geplaatst wordt, zodat de poort aan beide kanten is te openen.
In de poortpaal wordt een uitsparing gefreesd, waarover een sluitplaat wordt geplaatst. Het slot valt dan in de uitsparing, waardoor de poort vergrendeld is.

CILINDER

In de slotkast wordt een cilinder geplaatst die meegeleverd wordt bij de handmatig bediende poort. Je kunt er ook voor kiezen om zelf de cilinder aan te leveren, zodat je rondom jouw woning alles met 1 sleutel kunt openen en/of sluiten!

POORTVASTZETTER

Om ude handmatig bediende inrijpoort in openstand te vergrendelen, kun je als accessoire een poortvastzetter mee bestellen. Hiermee kun je eenvoudig je poort vast zetten in openstand. Deze is eenvoudig met je voet te bedienen om de poort weer te ontgrendelen en te sluiten.

GRONDGRENDEL

Wanneer de handbediende poort uit 2 vleugels bestaat, kan het standdeel (het 2e draaiende deel) bij dichtstand vergrendeld worden d.m.v. een grondgrendel. De grondgrendel is zo uitgevoerd dat deze niet te openen is, wanneer het draaideel niet geopend is. Zo wordt de veiligheid gegarandeerd en de bediening eenvoudig

Heb je naar aanleiding van deze blog aanvullende vragen, of denk je na over de aanschaf van een handbediende poort? Je bent van harte welkom om onze showroom te bezoeken, telefonisch (0317-619012) of per e-mail contact met ons op te nemen.