4 redenen waarom een inrijpoort geen overbodige luxe is

Een houten inrijpoort is toch puur voor afsluiting van het terrein? Inderdaad dat is één van de voordelen, maar in deze blog vertellen wij je nog een aantal belangrijke voordelen van een inrijpoort.

Veiligheid

Een houten inrijpoort geeft je het gevoel van veiligheid, met een poort kun je jouw oprit volledig afsluiten. Of j nou kiest voor een handmatig of automatisch bediende poort, beide poorten hebben als doel om het terrein volledig af te kunnen sluiten. Zomaar een paar punten onder elkaar gezet, die een voordeel zijn van een poort:

  • Je maakt het voor ongenode gasten moeilijk om de woning te bereiken.
  • Veiligheid voor de kinderen.
  • Jouw auto staat veiliger achter een poort. Sommige verzekeringsmaatschappijen verplichten zelfs een afgesloten entree!

Privacy

Wanneer je voorkeur hebt voor privacy, adviseren wij een dichte poort te kiezen. Hierdoor geef je voorbijgangers niet de kans om ongenood jouw eigendommen te bekijken. Ook kan het zijn dat je een belangrijke (maatschappelijke) positie hebt,en hierdoor behoefte aan privacy. Ook in dat geval is een dichte poort een goede keus.

Aanzicht

Een compleet afgesloten terrein kan afstandelijk en ongastvrij overkomen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een inrijpoort mag meer zijn dan een stuk hout dat jouw erf afsluit. Het mag een persoonlijk sieraad zijn voor je woning. De poort geeft een eerste indruk aan de bezoeker, of te wel het visitekaartje van jouw woning! Daarom is het van groot belang dat de poort overeenkomt met de uitstraling van het huis.

Meerwaarde aan je huis

U kunt de meerwaarde van je huis verhogen door een inrijpoort te plaatsen, geheel bijpassend bij het huis. Heb je een moderne en strakke woning, dan is een strakke, moderne poort een goede keuze. Of heb je een mooi landhuis, dan zou een mooie, hoge poort de meerwaarde van het huis kunnen verhogen. Kortom, jouw woning is bij verkoop meer waard, met een mooie poort op het terrein.

Heb je naar aanleiding van de blog aanvullende vragen? Je bent van harte welkom om telefonisch (0317-619012) contact met ons op te nemen, of per e-mail.