Houtsoorten

Afrikaans Padoek

Afrikaans Padoek is een erg geschikt materiaal om houten poorten van te maken. Het krimpt nauwelijks en is perfect te verlijmen. Daarnaast heeft het hout een hele mooie tekening die bij vergrijzing erg mooi tot zijn recht komt.
Na verwerking is het hout eerst rood, maar na enkele maanden vergrijst het hout en krijgt het een mooie donker bruin/grijze uitstraling.

Padoek heeft een duurzaamheidsklasse 1 – zeer duurzaam. Dit geeft aan dat het hout nog steeds goed is na meer dan 25 jaar in contact met de grond geweest te zijn.

houtsoort: afrikaans padoek

Afrormosia

Afrormosia is een zeer harde, goudbruine houtsoort met een zeer fijne nerf-structuur. Het is afkomstig uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. Het kernhout is zeer hard.

Afrormosia heeft een duurzaamheidsklasse 1 – zeer duurzaam. Dit geeft aan dat het hout nog steeds goed is na meer dan 25 jaar in contact met de grond geweest te zijn.

houtsoort afroromozia

Gegrond Sapeli

Sapeli is voornamelijk bekend door de toepassing in kozijnen en deuren. De kleur van het hout varieert sterk waardoor dit soort alleen te gebruiken is voor poortdelen die afgelakt worden. De poorten worden gegrond in een kleur naar keuze en aangeleverd. De losse delen spuiten we in 2 lagen met een grondverf met een laagdikte van ca. 100 mm. Daarna worden de poortdelen samengesteld. Door het lage gewicht van het houtsoort en de geringe werking is Sapeli erg geschikt voor het maken van houten poorten.

houtsoort: gegrond spapeli

Verkleuring van het hout

Door weersinvloeden gaat uw houten poort vergrijzen waardoor een natuurlijke tekening van het hout zichtbaar kan worden. Om de verse kleur te behouden, zijn er verschillende manieren om uw houten poort te laten behandelen. Daarnaast kan de poort ook in een gewenste RAL-kleur geleverd worden.

Neem contact op met een specialist