Poorten op maat

De houten inrijpoorten van Pako zijn niet alleen standaard modellen. We bieden uiteraard ook maatwerk aan. We ontwerpen dan een houten poort speciaal voor u, die helemaal aan uw wensen voldoet. Op die manier bent u verzekerd van een unieke poort van hoge kwaliteit. Of u nu een draaipoort of schuifpoort wilt, wij hebben voor elke situatie een gepaste oplossing.

Poorten op maat in diverse materialen

Bij Pako kunt u terecht voor exclusieve poorten, uitgevoerd in verschillende materialen. Denk aan staal en hout of een combinatie van materialen. Zo zien wij regelmatig een combinatie van hout met staal of met cortenstaal. Daarnaast maken wij gebruik van verschillende houtsoorten.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Een poort op maat laten maken is niet makkelijk. Er komt daarom ook veel bij kijken. Zo heeft u de juiste verlichting nodig en is ook de juiste fundering belangrijk.

De juiste verlichting

Mooie verlichting is belangrijk om de poort ook ‘s nachts goed zichtbaar en aantrekkelijk te maken. Er zijn daarvoor verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen om de poortpalen van de voorzijde aan te lichten met up- of downlighters. Daarnaast kunnen ook in de dagmaat inbouwarmaturen verwerkt worden. Deze schijnen de oprit en de poortvleugels fraai aan. Verlichting op de kolommen is ook mogelijk door middel van een bijpassend Pako-armatuur. Zo is uw poort niet alleen veilig maar ook voorzien van een prachtig uiterlijk.

De juiste fundering

Bij het plaatsen van een poort, behoort ook een goede fundering. Wij adviseren u graag welke fundering het beste bij uw situatie past. Kiest u voor een kleine fundering rondom de poortpalen of juist voor een fundering onder de gehele breedte van de poort? Dit kan per situatie verschillen. Wij weten waar u rekening mee dient te houden en helpen u daarom graag.

Poortpalen

De poortpalen worden vaak bepaald naar aanleiding van de woning of de robuustheid van de poort. Bij een slanke poort met dunnere materialen kiezen we eerder voor dunnere poortpalen. Een poort met robuuste materialen wordt meestal gecombineerd met grote zuilen of gemetselde kolommen. Verschillende poortpalen kunnen zijn:

  • massieve houten palen
  • houten zuilen
  • gemetselde kolommen
  • gestucte kolommen

In de zuilen en kolommen kunnen eventueel ook een brievenbus / besturingsruimte gemaakt worden. Alle poortpalen voeren wij prefab uit, zo kunnen wij ook met de vorst gemetselde of gestufte zuilen leveren! In het maken van deze keuze adviseren wij u graag.

Laat ons uw wensen weten

Heeft u of uw architect speciale wensen omtrent de uitvoering van uw toegangspoort, dan bent u bij ons op het juiste adres. U kunt uw wensen kenbaar maken en eventueel een tekening en/of foto naar ons verzenden zodat wij een voor u passend advies kunnen geven. Bovendien bent u van harte welkom om onze showroom te bezoeken. Neem vandaag nog contact met ons op.

Een houten inrijpoort van alle gemakken voorzien