Alles over houten poorten

Er zijn verschillende redenen om een poort te kopen. Ze verhogen de veiligheid, zien er prachtig uit, bieden een statige uitstraling en meer. Houten poorten hebben nog eens extra voordelen. Ze zijn namelijk zeer duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Op deze pagina geven wij zoveel mogelijk informatie over houten poorten. Als u geïnteresseerd bent in houten poorten, bent u dus op de juiste pagina. Lees snel verder!

Poort van duurzaam hardhout

Bij Houteninrijpoorten.nl gebruiken wij verschillende soorten hout voor onze poorten. Ons hout gaat lang mee en ziet er prachtig uit. De houtsoorten die wij gebruiken zijn:

Afrikaans Padoek

Afrikaans Padouk

Afrormosia

Afromosia

Gegrond Sapeli

Gegrond Sapeli

Voor al deze houtsoorten geldt dat zij duurzaamheidsklasse 1 hebben. Dat betekent dat het hout nog goed is, zelfs nadat het 25 jaar in contact met de grond is geweest. Daar hoeft u dus een lange tijd niet meer naar om te kijken.

Houten poort op de oprit

Een inrijpoort schermt uw oprit op een mooie manier af. Met een brede, sterke poort is uw erf niet meer toegankelijk voor auto’s. De poorten kunnen op verschillende manieren ingedeeld worden. Zo kunt u kiezen voor twee openslaande poortdelen die in het midden van de oprijlaan tegen elkaar aankomen. Daarnaast kunt u kiezen voor een zeer brede poort, die de oprijlaan in één keer afsluit. Ook de werking van de poort kan verschillen. Zo kunnen de houten inrijpoorten handmatig of elektrisch worden bediend.

Elektrische houten poort

Dankzij een elektrische houten poort geniet u van een beetje extra luxe. De poort is op afstand te openen en gaat volledig automatisch. Bij houten poorten is dat vaak een stuk fijner, omdat zij vanwege het materiaal zwaarder zijn. Bij elektrische houten poorten hoeft u dus zelf niets meer te doen dan op een knop te drukken of met uw GSM de poort te openen. De bediening van de poort kan dan ook op verschillende manieren. Bijvoorbeeld:

  • Een vingerafdruk scanner
  • Een afstandbediening
  • Een GSM module
  • Een video intercom

De motoren die de poort aandrijven, kunnen bovendien onder de grond worden verwerkt. Zo krijgt u een prachtig en opgeruimd geheel.

Houten poort op maat

Er zijn zogenoemde standaard poorten en poorten op maat. Een poort op maat is natuurlijk helemaal naar wens te maken. Zo kunt u uw wensen en eisen aangeven op vrijwel alles dat met de poort te maken heeft. Denk aan:

  • De afmetingen
  • Houtsoort
  • Design
  • Aandrijving
  • Kleur
  • Etc.

Wij hebben al meerdere poorten op maat gemaakt voor verschillende klanten met allemaal verschillende wensen.

Het effect van een poort van hout

Een poort kan een bijzonder effect hebben. Helemaal als deze van hout is. Een houten poort heeft namelijk een mooi, landelijk effect. Hij lijkt daardoor ook veel minder “streng” dan een metalen poort. Een houten poort kan daarom een mooie, vriendelijke en verwelkomende uitstraling geven. Niets zegt immers “welkom” als een mooie poort die voor u open gaat.

De montage

Bij houteninrijpoort.nl laten we u natuurlijk niet met een ongemonteerde poort zitten. Wij verzorgen de montage tot in de puntjes. Of het nou gaat om een klein looppoortje aan de achterkant of uw inrijpoort bij de oprit, wij geven u graag dat beetje extra service.

Prefab montage

Wanneer u een standaard poort uitkiest kunnen wij de montage in slechts één dag voor u regelen. U heeft dan het minste last van de werkzaamheden.

Wij maken voor de montage gebruik van high-tech apparatuur. Zo wordt de sleuf met een laser op de juiste diepte gecontroleerd en met een kraan wordt de poort op de juiste plek getild. Deze staat dan direct waterpas. Als uw poort is uitgerust met allerlei technische apparatuur, zoals automatische bediening of een video-intercomsysteem, dan functioneert dit direct. Hiervoor is alleen een stopcontact nodig in de directe omgeving van de poort.

Traditionele montage

In sommige gevallen zal de prefab montagemethode niet kunnen. Wij monteren de poort dan op de traditionele manier. Dit betekent dat de poortpalen rondom in het beton worden gestort. Als dit wordt toegepast is dat vaak bij een handmatige poort.

Bestel uw houten poort bij Houteninrijpoort.nl

Wij zorgen ervoor dat u 100% tevreden bent met uw houten poort. Bestel er daarom vandaag nog één via onze website. Eerst nog een vraag stellen? Geen enkel probleem. Neem vandaag nog contact met ons op.